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Clarification 1 – Letters of Support  
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Development Proposals 
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th

 January 2018 

 

Table 5.1 in Section 5 of the ITT document identifies ‘Annex 3 Letters of Support’.  Their purpose 

is to show the interest of external organisations in the proposed development, either technical or 

commercial.  Bidders should note that including letters of support is not mandatory.  

 

Clarification 1 – Equipment Purchases  

 

Reference:  CEOI 11th Call for Earth Observation Technology and Instrument 

Development Proposals 

 

Date of release: 10
th

 January 2018 

 

CEOI Grants arising from this call are intended to fund a specific programme of work and not the 

procurement of equipment, unless they can be shown to be necessary for a specific project.   

 

The ‘NERC Research Grants and Fellowships 2017’ document (reference [RD7] paragraphs 157-

168, noted in Section 6.3 of the CEOI 11th Call ITT document) defines the rules regarding CEOI 

Grants for equipment purchases. It states that equipment purchased for instrument development 

would normally be grant funded at no more than 50%.  (Since June 2016, the previous NERC 

situation, where equipment valued up to £50,000 was funded at 80%, with any equipment above 

£50,000 funded at 100%, no longer applies). 

 

If you feel your organisation or a partner organisation has limited capability to fund equipment, you 

can make a case to justify >50% grant for this element in your proposal. See also Paragraph 159 of 

[RD7]. This case should address all relevant issues, including any residual value of the equipment 

at the end of the project and any possible future exploitation of the equipment for other work.  

 

If you request >50% grant for equipment funding, then the CEOI would require UK Space Agency 

approval prior to any grant offer. It should be noted that UK Space Agency does not normally 

approve grant funding at >80% and that any request for funding >50% may not be approved.  The 

level of grant offered would be adjusted if approval was not obtained.   

 

You should also bear in mind that a request for Grant funding of equipment beyond the normal 

level of 50% would be taken into account in assessing the value for money of a proposal. 

 

 


